Landelijk

Boeteregen en demonstraties vanwege avondklok Nederland

In heel Nederland geldt er vanaf 21:00 uur een avondklok. Niemand mag buiten zijn zonder geldige reden tot 04:30 uur.

Door het hele land heen regent het al boetes. Zo ook op de A2 bij Zaltbommel. Daar heeft de politie een zogeheten avondklokcontrole opgezet. Iedereen wordt daar van de weg gehaald en moet een goede reden hebben om buiten te zijn. Hebben zij dit niet? Dan krijgen zij een boete van €95,-

In Rotterdam kwamen tientallen deelnemers aan een demonstratie bij elkaar bij de Markthal na oproepen op social media. De meeste mensen gaven gehoor aan de politie en verlieten de plaats. Anderen die niet gehoorzaamden kregen een boete.

Op heel veel plaatsen in het land gaan mensen de straat op om te demonstreren. Op sommige plekken is zelfs de ME ingezet. De politie controleert streng op diverse plekken in Nederland. Op sommige plaatsen zoeken mensen ook de confrontatie op met de politie, handhaving en Mobiele Eenheid.

Gerelateerde artikelen