Landelijk

Meer dan 3.600 boetes voor negeren avondklok in Nederland

De politie heeft sinds gisterenavond 21:00 uur tot 04:30 uur meer dan 3.600 boetes uitgedeeld aan mensen die de avondklok schonden. Ook werden er 25 mensen aangehouden. Deze mensen weigerden te vertrekken of gebruikten geweld.

De politie liet weten ruim 20% minder meldingen te hebben gehad dan op een normale zaterdagavond. Van alle mensen die gecontroleerd zijn had 80% de juiste papieren bij zich om toch buiten te mogen zijn. De grootste incidenten waren volgens de politie in Urk en Stein. In Urk werd er onrust veroorzaakt door een groep jongeren. Daar werden ook politieauto’s vernield en een GGD-teststraat in brand gestoken.

In Stein kwamen zo’n 100 mensen bij elkaar om na 21:00 uur muziek te maken en alcohol te drinken. Wanneer de politie ingreep raakte een agent lichtgewond, werd er met vuurwerk gegooid en werd de politie uitgedaagd. Er werden in Stein 14 mensen aangehouden.

De politie laat weten niet te waarschuwen voor de avondklok, maar gaat direct over tot het schrijven van een boete.

Gerelateerde artikelen