Landelijk

Onrust en grimmige sfeer door heel Nederland, politie grijpt in

In grote delen van Nederland is het onrustig en wordt er met vuurwerk, stenen en flessen gegooid richting de politie. In onder andere Apeldoorn, Arnhem, Den Haag, Venlo, Stein, Roermond en Tilburg Gala het mis.

Vlak na het ingaan van de avondklok om 21:00 uur braken er op diverse plaatsen confrontaties uit met de politie. De politie laat weten niet te waarschuwen maar direct in te grijpen. In Apeldoorn verzamelden zich jongeren rond de Laan van Maten.

Eerder op de avond verzamelde een grote groep personen zich in de omgeving Hobbemastraat in Den Haag. Vanuit de groep werd zwaar vuurwerk gegooid naar omstanders en agenten. De politie (ME) treedt op om de openbare orde te herstellen.

In o.a. VenloStein en Roermond is het momenteel erg onrustig. Er wordt onder meer met stenen gegooid en zwaar vuurwerk afgestoken. Politie grijpt in en verricht meerdere aanhoudingen.

Op diverse plaatsen is ook de Mobiele Eenheid ingeschakeld om de rust te laten terugkeren.

Gerelateerde artikelen