Landelijk

Nederland zet zich opnieuw schrap, weer rellen rondom avondklok aangekondigd

Het wordt de vierde avond van de avondklok in Nederland. En opnieuw zijn er door het hele land heen rellen aangekondigd. In onder andere Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam staat de politie en ME weer paraat.

Ondernemers zijn bang en nemen het zekere voor het onzekere. Winkels worden dichtgetimmerd en gebarricadeerd.

Bij het politiebureau in Apeldoorn staat de ME opgesteld om de regio te kunnen ondersteunen. Op Twitter gaan berichten rond dat voetbalsupporters, waaronder de harde kern van Willem II de politie zal gaan ondersteunen.

Ook bij de Efteling staan ze op scherp na meerdere aanwijzingen voor rellen daar. Personeel van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam raadt bezoekers ook aan niet meer te komen in verband met de huidige dreiging van de rellen.

De afgelopen dagen zijn er ook al meerdere relschoppers geĆÆdentificeerd en aangehouden naar aanleiding van de vele plunderingen, vernielingen, opruiingen en geweldplegingen.

Gerelateerde artikelen