Gelderland

Zondag ‘koffiedrinken’ op Zwitsalterrein Apeldoorn

De Gemeente heeft voorbereidingen getroffen voor aanstaande zondag. Onder andere via sociale media gaan oproepen rond om aanstaande zondag bij wijze van protest tegen de coronamaatregelen, te gaan ‘koffiedrinken’ op het Zwitsalterrein in Apeldoorn.

Politie, gemeente en het openbaar ministerie hebben voorbereidingen getroffen om een eventuele bijeenkomst veilig te laten verlopen.

Demonstreren is een grondrecht in Nederland. De meeste mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen doen dat gelukkig vreedzaam. Dat is hun volle, democratische recht. Demonstreren mag in Apeldoorn, maar wel binnen de geldende (corona)regels.

Op voorhand is er voor het gebied rondom binnenstad, Zwitsalterrein en station een noodverordening ingesteld vanaf zaterdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 4.30 uur. Dat betekent dat de politie preventieve maatregelen kan nemen en gerichter en direct op kan treden bij incidenten. Zo mag de politie in de aangewezen gebieden preventief fouilleren en kunnen mensen die niet in het gebied hoeven te zijn worden geweigerd.

Bron: Apeldoorn.nl

Gerelateerde artikelen