Landelijk

Lockdown verlengd tot 2 maart en niet-essentiële winkels beperkt open

Zojuist hebben demissionair minister Mark Rutte en Hugo de Jonge een persconferentie gehouden over de coronamaatregelen.

Bekend werd dat de harde lockdown tot zeker 2 maart verlengd word. Dat betekent dat musea, dierentuinen, winkels en contactberoepen zoals kappers niet open mogen gaan voor nog minstens een maand. Vanaf 10 februari mogen winkels beperkt open zijn voor het afhalen van bestellingen die telefonisch of via internet geplaatst zijn. Het zogeheten ‘Click & Collect’. Afhalen kan alleen in je eentje gedaan worden. Mondkapjes blijven verplicht. Winkels die de regels overtreden worden onmiddellijk gesloten.

Over de avondklok moet nog gediscussieerd worden. De basisscholen en kinderopvang kunnen vanaf 8 februari weer open. Bij 1 positieve test van 1 kind moet de hele klas of groep inclusief de leraar in quarantaine.

Rutte zegt dat de komst van een 3e golf, onder andere dankzij de Britse variant, onvermijdelijk is.

Op 23 februari wordt er een nieuwe persconferentie gehouden om 19:00 uur.

Gerelateerde artikelen