Gelderland

Lange achtervolging vanaf Gouda eindigt in zware crash op A1 bij Apeldoorn

Op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn, ter hoogte van Radio Kootwijk, is rond 23:00 uur een politieachtervolging geëindigd in een crash. De brandweer werd opgeroepen omdat het leek alsof de auto in brand was gevlogen, maar dit bleek slechts lichte rookontwikkeling als gevolg van de crash te zijn.

De Officier van Dienst van de politie geeft aan dat de achtervolging verband houdt met een misdrijf dat is gepleegd in Gouda. Wat daar precies is voorgevallen kon de OVD nog niet aangeven. Ter hoogte van Utrecht hebben postende agenten de verdachte in zijn auto zien rijden. De automobilist is meerdere keren tot stoppen gemaand, maar heeft stoptekens genegeerd.

Bij een wegblokkade is de automobilist tevens ingereden op agenten en wederom ontkomen. Uiteindelijk ging het mis op de A1, vlak voor Apeldoorn. De politie probeerde met meerdere voertuigen de man ‘in te boxen’ en klem te zetten. Hierbij probeerde de bestuurder opnieuw te ontkomen, maar verloor de macht over het stuur en knalde in de vangrail. Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd bij de crash, maar de agenten bleven ongedeerd. De verdachte bestuurder raakte wel gewond en is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht. Na een eerste behandeling zal hij in het ziekenhuis worden aangehouden. De OVD geeft ook aan dat de man voor zover bekend alleen in het voertuig zat. De man is aangehouden voor het misdrijf in Gouda, maar ook voor rijden onder invloed. In de auto lagen diverse bierblikjes.

De snelweg is na het ongeval direct volledig afgesloten. Pas na anderhalf uur is begonnen met het terugsturen van verkeer. Tientallen automobilisten en vrachtwagenchauffeurs waren achter het ongeval gestrand en hebben tot wel 2,5 uur ingesloten gestaan. De snelweg blijft naar verwachting nog tot de ochtendspits afgesloten, de politie gaat uitgebreid onderzoek doen. Naast de verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie was ook de Forensische Opsporing aanwezig.

Beeld: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen