Landelijk

Historisch ijskoud weer en sneeuw op komst, weggebruikers worden gewaarschuwd

Vanaf aankomend weekend dalen de temperaturen fors onder het vriespunt. Zondag, maandag en dinsdag verwacht Buienradar dat de gevoelstemperatuur zakt tot maar liefst -15C onder nul. Vanaf zondag daalt ook de minimum temperatuur tot ver onder het vriespunt. Pas vanaf maandag de 15e geeft Buienradar aan dat de temperatuur weer zal stijgen.

Ook gaat het flink sneeuwen. Op sommige plekken in Nederland kan maar liefst 20 centimeter vallen. Door de lage temperaturen kan de sneeuw snel aanvriezen aan het wegdek waardoor het ook spekglad kan worden. Automobilisten worden daarom ook vanaf zondag gewaarschuwd voor gladde wegen.

Rijkswaterstaat is ook voorbereid. Strooiwagens staan klaar, en ook het gebruik van sneeuwschuivers wordt niet uitgesloten. Het kan ook gaan ijzelen.

Gerelateerde artikelen