Gelderland

Maar liefst 30 tot 40cm sneeuw verwacht in Apeldoorn

Heb beloofd een bitterkoud en wit weekend te worden. Vanaf zaterdagavond zakt de temperatuur ver tot onder het vriespunt voor zeker 1 week.

Ook Apeldoorn krijgt ermee te maken. In de nacht op zondag kan het -6 worden buiten en wordt er 30 tot 40 centimeter sneeuw verwacht. Omdat het zaterdagavond nog licht gaat regenen is er ook een grote kans op ijzel wat zorgt voor spekgladde stoepen en wegen.

De weersverwachting voor Apeldoorn de komende week (Tekst gaat verder onder de foto)

Vanaf zaterdagavond 20:00 uur tot zondag 17:00 geldt er code geel voor sneeuw en gladheid. Rijkswaterstaat is voorbereid en staat met strooiwagens en schuifwagens klaar om de wegen zo goed mogelijk begaanbaar te maken.

Mark Rutte riep eerder nog op iedereen voorzichtig te zijn. Ziekenhuizen hebben het al enorm druk vanwege Corona.

Gerelateerde artikelen