Landelijk

Persconferentie: Dit zijn de aangekondigde versoepelingen

Zojuist hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge opnieuw een persconferentie gegeven. Daarin werd het een en ander bekend gemaakt.

De avondklok wordt verlengd tot en met 15 maart. Op maandag 8 maart volgt een persconferentie over een eventuele verlenging van die maatregel. Ook wordt winkelen op afspraak mogelijk vanaf 3 maart. Klanten moeten dan wel een afspraak hebben en er moet 4 uur zitten tussen het winkelbezoek en het moment van het afspreken.

Ook het voortgezet onderwijs en Middelbaar Beroepsonderwijs mogen de deuren weer openen. Uiteraard met de gepaste maatregelen. Ook contactberoepen zoals kappers mogen weer worden uitgeoefend. Dit geld ook voor de rijscholen. Tevens is het buiten sporten in groepsverband voor mensen tot 27 jaar ook weer mogelijk. Denk hierbij aan de voetbal en hockey.

Gerelateerde artikelen