Gelderland

Vuurwerkverbod in Apeldoorn op komst

Als het aan een grote politieke meerderheid ligt wordt er volgende week donderdag besloten dat er een vuurwerkverbod komt in Apeldoorn. Een volledig vuurwerkverbod had eigenlijk afgelopen jaarwisseling al moeten gelden.

Hoe het verder gaat heeft de politiek afgelopen donderdagavond besproken. De burgemeesters en wethouders hebben met ambtenaren een aantal opties op tafel gelegd waaronder de invoering van een verbod al de aankomende jaarwisseling of een uitstel van enkele jaren.

Een deel van de partijen zoals het CDA, D66, ChristenUnie, SGP, GroenLinks, Partij voor de Dieren en 50Plus willen waarmaken waarvoor in 2019 al gekozen is. Een vuurwerkverbod. Er moet nog wel worden bepaald of het verbod gewoon wordt ingevoerd of dat er een plan komt voor alternatieve feestelijkheden.

Ook zonder zo’n plan zit er ‘nog heel veel werk’ aan invoering van het verbod, reageerde burgemeester Ton Heerts donderdagavond. Hij vraagt zich af of politie en opsporingsambtenaren zo’n verbod kunnen handhaven.

Voor de tegenstanders van het plaatselijke verbod (SP, PvdA, VVD, Lokaal Apeldoorn) is die handhaving wel een belangrijk punt.

Volgende week wordt er uitsluitsel gegeven over het definitieve verbod of niet.

Gerelateerde artikelen