Gelderland

Ree aangereden door personenauto op A50 Klarenbeek

Op de A50 ter hoogte van Klarenbeek heeft zondagavond vlak voor middernacht een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een ree.

Het ongeval gebeurde rond 23.40 uur. Rijkswaterstaat en een faunabeheerder werden vanwege het ongeval in kennis gesteld. De personenauto is na de botsing doorgereden, maar zou de aanrijding wel hebben gemeld bij de politie.

Vanwege het ongeval werden twee rijstroken afgesloten. Het dier lag op de middelste rijbaan en moest door de faunabeheerder naar de berm toe worden getrokken. Het dier bleek de botsing niet te hebben overleefd.

De auto zou volgens de faunabeheerder aardig wat schade hebben. Naast de ree, lag ook een verfrommelde kentekenplaat van de auto.

Het dode dier is door de faunabeheerder meegenomen en wordt ergens anders in de natuur gelegd als voedsel voor andere dieren, aldus de faunabeheerder.

Het is overigens niet de eerste keer dat er op dit stuk een aanrijding plaats vind met een ree. Volgens de faunabeheerder, is hij de afgelopen week maar liefst 3 keer ter plaatse geweest bij een aanrijding in dit stuk op de A50. Volgens hem komt dat omdat de reeën nu weer gaan trekken en omdat het zo rustig is op de snelwegen denken zij dat het veilig is om over te steken.

Gerelateerde artikelen