Gelderland

Postbezorgers opgelicht en van geld beroofd Gaaiweg Apeldoorn

De politie is woensdagmiddag met meerdere voertuigen uitgerukt voor een melding van een ‘overval’ aan de Gaaiweg in Apeldoorn.

Twee postbezorgers zouden door twee personen zijn overvallen. De politie kwam met meerdere auto’s ter plaatse en reed met meerdere voertuigen in de buurt op zoek naar de twee daders, deze gingen namelijk er te voet vandoor. Van een overval bleek geen sprake.

Toen de politie het verhaal aan hoorde van de slachtoffers bleek, dat zij een afspraak hadden met iemand voor een mobiele telefoon. De twee pakketbezorgers, die vrij waren, stonden te wachten op een parkeerplaats langs de Oude Beekbergerweg met daaraan allemaal garageboxen, toen er plotseling twee mannen aan kwamen lopen. Het bleek te gaan om de verkoper van de telefoon en een vriend. Op het moment dat de pakketbezorgers het geld overhandigde aan de verkopers, gingen de twee mannen er met het geld er vandoor. De telefoon bleek namelijk nep te zijn.
De slachtoffers rende nog achter de twee mannen aan, echter waren deze er te snel vandoor en kozen beide een kant. De een rende richting de Rietzangerweg en de andere richting de Ravenweg.

Een getuige die het zag gebeuren belde direct naar 112. De politie zocht in de omgeving, maar voor zover bekend zonder resultaat. Van een overval bleek dus uiteindelijk geen sprake maar gaat het om een oplichtingszaak.

De politie roept getuigen op zich te melden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gerelateerde artikelen