Landelijk

Dode en 4 gewonden na steekpartij Amsterdam

Gisterenavond zijn er in de Amsterdamse wijk De Pijp 5 mensen neergestoken. Een van de slachtoffers, volgens omstanders een man, is daarbij overleden. 4 anderen zijn met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Het incident vond gisterenavond rond 23:15 uur plaats. De slachtoffers zijn volgens de politie afzonderlijk op of in de directe omgeving van de Ferdinand Bolstraat gestoken.

De hulpdiensten waaronder een traumateam, ambulances, politie en brandweer werden massaal gealarmeerd en de omgeving werd direct afgesloten. Er werd opgeschaald naar GRIP 1 door de hulpdiensten. Dit betekend dat er afstemming nodig is tussen de verschillende disciplines. Na een klopjacht met meerdere politiehelikopters heeft de politie een 29-jarige man uit Amstelveen aangehouden. De politie is dringend op zoek naar getuigen van het incident. Volgens de Amsterdamse politie waren er rond 23:15 meerdere mensen op straat die mogelijk iets gezien hebben.

Volgens lokale media werd het slachtoffer wat dodelijk werd verwond gevonden voor een shoarmatent op de Van der Helstraat op zo’n 100 meter van de Ferdinand Bolstraat.

Vanmorgen werd de omgeving van de steekpartij weer vrijgegeven. Over de toedracht of het motief is nog niks bekend. Het onderzoeksteam onder leiding van het Openbaar Ministerie zegt op dit moment geen directe aanwijzingen te hebben dat er sprake is van een terroristisch motief.

Gerelateerde artikelen