Gelderland

Tosti van Officier van Dienst Politie aangebrand, taartje voor de Apeldoornse brandweer

Het is een moment om niet snel te vergeten voor Officier van Dienst Politie (OvD-P) Pascal.

Tijdens zijn nachtdienst had hij om 00:30 uur zin in een tosti en ging deze dus maken. Iedereen was op straat behalve hij. Pascal moest administratief werk doen op het bureau. Wegens omstandigheden had Pascal al langere tijd van minder reuk- en smaakvermogen.

Door al zijn werkzaamheden was hij pardoes zijn tosti vergeten. De collega’s van de arrestantenwacht belden op om te zeggen dat het brandalarm was afgegaan. Hij wist niet waarom tot hij opkeek van zijn scherm en de hele werkkamer gevuld zag met rook. En hij wist het meteen “Kak! Mijn tosti.” Hij pakte nog zijn portofoon om de meldkamer in te lichten dat er niks aan de hand was maar het was al te laat. De brandweer was met spoed onderweg.

Hij vertelde de ter plaatse gekomen brandweerlieden dat het ging om een aangebrande tosti waarop de brandweermannen met kleine oogjes weer onverrichte zaken retour ging naar de kazerne.

Hij heeft het de afgelopen week goedgemaakt met de collega’s van de brandweer door ze een taartje te brengen met daarop “Sorry!” en daarbij een foto van de aangebrande tosti.

“De taart met foto van mijn verbrande tosti heeft hopelijk de gebroken nachtrust iets verzacht” vertelde Pascal verder.

Gerelateerde artikelen