Gelderland

Snelheid op Kanaal Zuid bij Lieren wordt teruggeschroefd naar 60 kilometer per uur

Aanwonenden van het Kanaal Zuid bij Lieren in Apeldoorn kunnen hun geluk niet op. De snelheid van 80 die daar nu geldt wordt in de week van 21 juni teruggedraaid naar 60 kilometer per uur. Zo hoopt de Gemeente Apeldoorn het aantal ongelukken op die weg sterk te verminderen met de hoop dat er nooit meer een ongeluk zal gebeuren.

De verlaging komt nadat meerdere buren erop hebben aangedrongen vanwege de meerdere (dodelijke) ongevallen. Onlangs vond er op 9 maart 2021 nog een dodelijk ongeval plaats waarbij een 32-jarige bestuurder uit Raalte om het leven kwam.

Maar ook op 21 februari van dit jaar kwam een 30-jarige man uit Eerbeek om het leven bij een zware crash op de beruchte ‘dodenweg’.

In de week van 21 juni worden de eerste borden met daarop 60 al langs de weg geplaatst. Zodra deze er staan geldt de snelheidsbeperking ook. Het gaat voor nu om een proef tot het einde van dit jaar.

De snelheidsverlaging gaat over het Apeldoornse deel van de weg die loopt van de bebouwde kom tot aan de Broeksweg bij Loenen.

De bezwaarperiode is inmiddels ook afgelopen. Er waren 5 bezwaren binnengekomen.

 

Gerelateerde artikelen