Landelijk

Politie en bewoners woedend en zijn ramptoerisme in Limburg zat “Kom niet naar Limburg!”

De politie maar ook diverse gemeentes in Limburg zijn de ramptoeristen die naar Limburg komen om te kijken naar de overstromingen goed zat. “Het is walgelijk dat mensen hier heen komen om ons leed en verdriet met hun mobieltjes op foto en film te zetten.”

Ondanks de noodverordening in bepaalde regio’s en oproepen blijven de ramptoeristen gewoon komen.

De buurtbewoners ergeren zich kapot aan de mensen die hun leed en schade op de foto komen zetten. Sommigen eten er zelfs een frietje bij en lachen.

De gemeente Roermond deed al een oproep op Facebook.

“We verzoeken iedereen nogmaals met klem dit niet te doen en alle hulpdiensten de ruimte te geven hun werk te doen”, aldus de gemeente. “Er gelden noodverordeningen in meerdere gebieden. Mochten mensen zich hier niet aan houden, kunnen er boetes uitgedeeld worden.”Vele mensen die daar wonen zijn in paniek en dan doet het de mensen absoluut niet goed dat er mensen staan te filmen en soms zelfs te lachen om het leed wat daar is.

Gerelateerde artikelen