Landelijk

Apeldoornse brandweer assisteert bij enorme brand woonboulevard Soesterberg

Afgelopen nacht zijn meerdere brandweerkorpsen uit Gelderland uitgerukt voor een zeer grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Soesterberg (Utrecht).

De korpsen, Apeldoorn, Epe, Nunspeet en Ermelo vertrokken maandagavond vlak voor middernacht naar Soesterberg met hun waterwagens. Hier was brand ontstaan in een garagebedrijf. De brand sloeg in een rap tempo over naar naastgelegen bedrijfspanden en winkels.

De rookwolken waren in de wijde omgeving te zien. De brandweer schaalde op naar het sein ‘zeer grote brand’ in totaal kwamen er zo’n 15 blusvoertuigen, drie hoogwerkers, materiaal voor waterwinning, logistiek materiaal, drie crashtanders van Schiphol en eentje uit Lelystad ter plaatse. Ook de waterwagens uit Gelderland kwamen ter plaatse om te zorgen voor genoeg water.

De brandweer is de gehele nacht en ochtend bezig geweest met het blussen van de brand. Op dit moment zijn de brandweerlieden bezig met het nablussen van de brand.

De oorzaak van de verwoestende brand is nog onbekend.

Gerelateerde artikelen