Landelijk

[VIDEO] Wat is toch dat mysterieuze bewegende blauwe licht in de avond en nacht?

Je hebt het vast vaker gezien laat in de avond of ik de nacht. Een paars/blauwe lichtstraal die recht omhoog wijst. De lichtstraal is voornamelijk bewegend in de nacht en avond te zien. Maar wat is dat toch?

Het antwoord is heel simpel. De lichtstraal is afkomstig van een meettrein van ProRail. Daarmee wordt gemeten hoe dik de bovenleiding is. Als er treinen onder de bovenleidingen door rijden dan slijten de bovenleidingen. Deze speciale meettrein van ProRail meet dan alle diktes van de kabels en maakt daar aantekeningen van zodat het waar nodig vervangen kan worden.

Ook controleert de meettrein het spoor zelf op schades. De veiligheid van het spoor en de bovenleidingen is erg belangrijk.

 

Gerelateerde artikelen