Gelderland

Brandweer red bewoonster en huisdieren na felle brand Mauvestraat Apeldoorn

De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Mauvestraat in Apeldoorn.

Bij aankomst van het eerste blusvoertuig bleek er een felle brand te zijn uitgebroken in een appartement op de 4e etage van een flat. Een vrouw kwam opgesloten te zitten op een balkon aan de achterzijde van de woning. Ze kon door de brandweer worden bevrijd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer schaalde op naar ‘Middelbrand’ waardoor een tweede blusvoertuig ter plaatse kwam. Door de inzet van de brandweerlieden konden naast de vrouw ook vier hamsters en twee kittens uit het appartement gered worden.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de brand kon ontstaan is onduidelijk.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen