Gelderland

Papegaai in boom Pieter de Hoochlaan Apeldoorn

De brandweer in Apeldoorn is vanmiddag en vanavond gealarmeerd voor een “papegaai” in de boom.

Aan het begin van de middag wist de zogenoemde Ara te ontsnappen uit zijn kooi toen de eigenaar van het beestje de kooi aan het schoonmaken was. De eigenaar wist niet dat het jonge beestje al kon vliegen en was zich dus van geen kwaad bewust toen hij de kooi open liet staan.

De Ara vloog weg en na enige tijd bleek dat deze in een boom aan de Pieter de Hoochlaan zat. De eerste melding bij de brandweer kwam rond 15.45 uur binnen. Al snel werd de brandweer retour gestuurd omdat gedacht werd dat het beestje al weg was.

Aan het begin van de avond, rond 18.15 uur werden de Apeldoornse brandweerlieden opnieuw gealarmeerd voor de Ara. Hij bleek nog steeds in de boom te zitten en op dezelfde plek. De brandweer kwam met een hoogwerker en een blusvoertuig ter plaatse. De brandweerlieden konden vanwege wat takken in eerste instantie moeizaam bij de ara komen. Toch slaagde de brandweerlieden erin om het beestje met een vangnet te vangen en in een kooi te doen. De eigenaar stond beneden al klaar om de kooi met daarin de ara aan te pakken.

De jonge ara zit inmiddels weer thuis veilig in zijn kooi.

De eigenaar van de vogel wil de Apeldoornse brandweerlieden hartelijk danken voor hun hulp.

Gerelateerde artikelen