Gelderland

Theo hoort harde knal en ziet enorme ravage en auto in zijn tuin Aluminiumweg Apeldoorn

Een opmerkelijke situatie zondagavond aan de Aluminiumweg in Apeldoorn. Een automobilist raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, rijdt een muurtje omver, rijdt dwars door een houten schutting en belandt midden in een tuin.

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 21.30 uur. Bewoner Theo Karman doet zijn verhaal “Ik zat op de bank samen met mijn zoon toen wij opeens een hele harde knal hoorden, het leek ook alsof er allerlei dingen tegen de ramen vlogen. Toen wij gingen kijken zagen we dat het mis was en dat er een auto in onze achtertuin stond”

Theo ging samen met zijn zoon naar buiten, gevolgd door zijn vrouw. De vermoedelijke bestuurder zat in eerste instantie op de grond, maar nam daarna het hazenpad. Buurtbewoners gingen achter de man aan die vervolgens door de buurmannen kon worden overmeesterd. Theo belde ondertussen 112, meerdere politiewagens waren snel ter plaatse. De man die door de buurmannen was overmeesterd, werd overgedragen aan de politie. De politie nam de man mee naar het bureau om een verklaring op te nemen. Hij zou tegenover de politie hebben beweerd dat hij niet zou hebben gereden.

De politie neemt van Theo en zijn vrouw een aangifte op voor het verlaten plaats ongeval. De politie laat weten dat de man in ieder geval niet positief testte op alcohol en drugs, hij reed dus in ieder geval niet onder invloed. Waarom de man er dan vandoor wilde gaan is niet bekend.

Theo en zijn vrouw zijn flink geschrokken, al komt dat pas later op de avond nadat alle adrenaline is vertrokken. De ravage is enorm, brokstukken van de schutting en het stenen muurtje liggen overal. Ook is er een papiercontainer meegenomen in de rit van de bestuurder en een fiets.

De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf uit de tuin getakeld en afgesleept.

De politie doet nader onderzoek naar de aanrijding en sluit niet uit dat er meerdere personen in de auto hebben gezeten.

Theo spreekt van een wonder dat er niemand gewond is geraakt. De bestuurder reed namelijk onder meer over een fietspad. Ook liep de buurman met zijn hond vlak naast de tuin waar de auto strandde en mocht de auto meer naar links hadden afgeweken dan had de auto in de woonkamer gestaan waar Theo op dat moment met zijn zoon op de bank zat.

Het incident trok aardig wat bekijks van omwonenden en voorbijgangers.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen