Gelderland

Gezin verlaat tijdig woning bij brand Schepenenveld Apeldoorn

De brandweer werd in de nacht van zaterdag op zondag gealarmeerd voor een brand in een overkapping van een schuur, dat tegen een woning aan stond aan de Schepenenveld in Apeldoorn. De overkapping stond volledig in brand waarop de brandweer direct opschaalde naar “Middelbrand”.

Rond 03.15 uur kwam de alarmerende 112 melding binnen nadat de brand werd ontdekt. Twee blusvoertuigen, een officier van dienst en een waterwagen kwamen ter plaatse. Bij aankomst kwam er forse rookontwikkeling uit de woning. De brandweer startte direct met bluswerkzaamheden om de brand te bestrijden. Echter bleek de brand inmiddels al te zijn doorgeslagen naar de woning. De brandweerlieden wisten het vuur na enige tijd onder controle te krijgen waardoor erger is voorkomen.

De bewoners van de woning, een man, vrouw en drie kinderen wisten tijdig de woning te verlaten. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, werden zij gecontroleerd door het ambulancepersoneel vanwege ingeademde rook.

Over de eventuele oorzaak van de brand is nog niets bekend, dit wordt door de politie verder onderzocht. Agenten hebben van omstanders gegevens genoteerd, evenals van mensen die stonden te kijken.

De woning heeft door de brand forse schade opgelopen. Of de bewoners terug kunnen naar hun woning is nog niet bekend. Stichting Salvage is ter plaatse om de schade te bekijken en te zorgen voor de juiste afhandeling.

Foto’s: Bernhard Korsten/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen