Gelderland

Apeldoorner krijgt geldboete na racistische recensie op website Thuisbezorgd

Een Apeldoorner van 22 is gisteren veroordeeld tot een geldboete van 300 euro voor het beledigen van een bezorger van een cafetaria.

In de recensie schreef de Apeldoorner van 22 dat een neger het bezorgde en dat hij dat heel jammer vond. De Officier van Justitie vond het een heel kwalijk feit en de bezorger had nooit zo bejegend mogen worden.

Normaliter staat er een geldboete van 150 euro op dit soort feiten. De Officier van Justitie eiste het dubbele: 300 euro. De man waarom het gaat, verscheen niet tijdens de zitting en verklaarde niks aan de politie.

De bezorger kwam achter de recensie nadat de eigenaar van de cafetaria de vader inlichtte van de bezorger. De review was wel verwijderd, maar er was een screenshot gemaakt en met de screenshot werd er aangifte gedaan bij de politie.

De politierechter volgde de Officier van Justitie in haar strafeis. De 22-jarige Apeldoorner kreeg een geldboete van 300 euro.

Gerelateerde artikelen