Gelderland

Ernstig ongeval in Vaassen: autoambulance botst frontaal op boom Kanaalweg

De hulpdiensten zijn donderdag rond het einde van de middag uitgerukt naar de Kanaalweg bij Vaassen. Hier was een ernstig ongeval gebeurd op een van de buitenwegen.

Rond 17:50 uur reed de bestuurder van een autoambulance over de Kanaalweg vanaf Apeldoorn in de richting van Vaassen. Tijdens deze rit is de bestuurder door een onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren.

Met een harde klap botste de autoambulance frontaal op een boom. Hierdoor belandde de bestuurder met zijn auto in de berm en vloog hij zelf door de harde klap tegen de voorruit aan.

Omstanders zagen het ongeval gebeuren en belden direct 112. Met spoed kwamen de ambulance, brandweer en politie ter plaatse en is de bestuurder uiteindelijk door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De bestuurder is enige tijd buiten kennis geweest en is door het ambulancepersoneel behandeld. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De brandweer heeft het voertuig veilig kunnen stellen door de accu van de auto los te koppelen. Een berger heeft het zwaar beschadigde voertuig afgesleept. Te allen tijde van het ongeval was de volledige weg afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

 

Gerelateerde artikelen