Gelderland

Steen door ruit gegooid en ingebroken in Natuurdrogist The Green Shop Apeldoorn

In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 januari is bij Natuurdrogist The Green Shop aan de Adelaarslaan in Apeldoorn een ruit van de voordeur ingegooid en vervolgens ingebroken. Bij de inbraak is ook een spaarpotje voor Speelgoedbank De Schatkist meegenomen. De dader is op de vlucht geslagen.

De eigenaresse van de winkel kreeg in de nacht een melding op haar telefoon dat het alarm af is gegaan waarna zij naar de winkel is gegaan. Eenmaal aangekomen was de politie al ter plaatse. Deze was gebeld door een omstander die zag dat een persoon zich nogal vreemd gedroeg. Volgens de eigenaresse heeft de dader enige moeite moeten nemen om binnen te geraken met een baksteen en duwen tegen het glas van de voordeur.

Volgens de eigenaresse van de winkel is er, buiten het spaarpotje om, niks anders uit de winkel buitgemaakt. De dader heeft nog geprobeerd om de kassa mee te nemen, maar hier zat gelukkig geen kassalade in. De dader is er na de inbraak snel vandoor gegaan, mede dankzij het luide alarm dat af ging in de winkel.

De politie heeft de zaak in onderzoek. De winkel is ondanks het voorval gewoon geopend voor publiek.

Heeft u iets gezien in de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 januari? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844

 

Gerelateerde artikelen