Gelderland

Nieuwe 112NL app maakt chatten met meldkamer mogelijk

Sinds een paar dagen is er een nieuwe app: 112NL. Via deze app speciaal ontworpen voor mensen die niet goed kunnen horen of spreken kunnen mensen chatten met de meldkamer. Medewerkers van de meldkamer starten een chatgesprek als zij merken dat praten lastig gaat. Of als u dit bij het instellen van de app heeft aangegeven. U kunt zelf geen chat starten.

Mensen kunnen in de app hun persoonlijke kenmerken doorgeven zodat het voor de centralist makkelijker is om sneller en beter hulp te bieden. De app werkt met een vertaalfunctie in ruim 109 talen.

Er wordt nog gewerkt aan functies om foto’s en videobeelden naar de meldkamer te sturen. De politie benadrukt dat gebruikers de app na de installatie niet moeten testen. “Misbruik van 112 is strafbaar. Test de app daarom niet na installatie, u houdt dan de lijn bezet voor mensen in nood.”

 

Download de app voor Apple iOS of Android. Meer informatie over de 112NL app leest u op de website van de politie.

Gerelateerde artikelen