Landelijk

Start van de lente: komende week veel zon en hoge temperaturen

De lente is weer terug in Nederland. Daarom ziet de aankomende week er veelbelovend uit. Vandaag blijft het zonnig met temperaturen tot 16 graden. De rest van de week blijft dit zo met een uitschieter naar dinsdag. Dan kan het wel eens 20 graden worden.

Morgen overdag verloopt zonnig. Vooral in het westen ontstaan er in de middag enkele stapelwolken, die in de avond weer oplossen. Het wordt zeer zacht met maxima van ongeveer 15°C op de Wadden tot plaatselijk 21°C in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige zuidoostelijke wind. Langs de kust komt de wind in de middag opnieuw van zee.

Gisteren begon om 16:33 uur de lente weer in Nederland. En de lente begint dus gelijk goed. Pas aan het einde van de maand zakt de temperatuur weer en is er regen voorspeld.

In de vroege ochtenduurtjes kan het nog koud zijn, maar in de middag als de zon volop schijnt, is een jas bijna niet meer nodig. De grote temperatuurverschillen in de ochtend en de middag horen bij de lente.

Gerelateerde artikelen