Coronavirus

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen stoppen met handhaving mondkapjesplicht

De Nederlandse vliegmaatschappijen KLM, Transavia, Corendon en TUI stoppen met het handhaven van de mondkapjesplicht in vliegtuigen. In plaats van het mensen te verplichten zullen ze een mondkapje alleen nog maar aanbevelen in lijn met de EASA- en ICAO-richtlijnen.

Aanleiding hiervan is het aantal discussies dat aan boord ontstaat en de agressiviteit die daaruit komt. De maatschappijen vrezen ook dat de agressie alleen maar zal toenemen. In 2021 kwamen er 880 meldingen van agressie aan boord binnen. Ruim 60% was gerelateerd aan de coronamaatregelen en de mondkapjesplicht.

KLM liet eerder in een verklaring weten het teleurstellend te vinden dat het mondkapje in het vliegtuig nog wel verplicht blijft, terwijl in de rest van Nederland en het openbaar vervoer de mondkapjesplicht per vandaag vervallen is.

Gerelateerde artikelen