Coronavirus

OM verscheurde per ongeluk honderden avondklokboetes

NEDERLAND – Het Openbaar Ministerie heeft per ongeluk honderden avondklokboetes verscheurd. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van het AD.

Het gaat om ongeveer 1 procent van de totaal uitgeschreven boetes voor het overtreden van de avondklok. Volgens het AD gaat het om bijna 1000 boetes die verscheurd zijn. Het zou gaan om een menselijke fout. Volgens hen was het nooit de bedoeling om de boetes te verscheuren. Iemand heeft ten onrechte de boetes als sepot aangemerkt. Zo word het door het OM genoemd als een boete niet in behandeling wordt genomen.

Vorig jaar werd er in de periode van 23 januari tot en met 28 april maar liefst 95.000 boetes uitgeschreven voor het overtreden van de avondklok. Dat leverde ruim 9 miljoen euro op. De regel was dat mensen tussen 21:00 en 04:30 uur niet meer zonder geldige reden buiten mochten zijn.

Gerelateerde artikelen