Gelderland

Primera Mercatorplein Apeldoorn blijft na plofkraak week dicht

De Primera die gisternacht werd getroffen door een plofkraak blijft to zeker zaterdag 2 april dicht. Dat vertelde eigenaar Hessel Westra tegen De Stentor.

De schade aan de Primera is na de plofkraak ongekend groot. De eigenaar wil er geen bedrag aan vast maken maak hij denkt aan enkele tonnen.

Gisterennacht werden de bewoners rond het Mercatorplein opgeschrikt door twee harde knallen. De daders gebruikten explosieven om de geldautomaat, die aan de Primera verbonden zit, op te blazen. De politie maakt nog steeds jacht op twee daders die een witte vluchtscooter achtergelaten hebben. Ook snackbar Charly die naast de Primera zit liep forse schade op.

Schade

De aankomende dagen wordt de Primera leeg gehaald en opnieuw gevuld. Een andere mogelijkheid was er niet volgens Westra, eigenaar van de Primera. Ruim 20 procent van de winkel is vernield en ruim 80 procent van de producten zijn afgeschreven. Op bijna alle producten in de winkel ligt een laag stof. Het schoonmaken kost meer dan de producten vervangen.

Ook de deuren van de winkel zijn ontzet en op het kantoor liggen de betonplaten los. Hestra dacht eerst nog aan een drie kwart sluiting van de winkel, maar heeft bij nader inzien toch besloten de winkel voor een hele week te sluiten.

Foto’s: Persbureau LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen