Opmerkelijk

Kleuter van 4 jaar rijdt met auto rondje en botst op auto’s in Utrecht

Het was een hachelijk avontuur voor een 4-jarige kleuter in Utrecht-Overvecht. Hij had de autosleutels gepakt van zijn ouders, was in de auto gestapt en had een rondje gereden en heeft daarbij twee geparkeerde auto’s geraakt.

Agenten kregen een melding dat er een jong kindje op blote voetjes in een pyjama op straat liep. Het kindje was door een omstander aangetroffen en in de auto gezet. De omstander dacht dat het kindje mogelijk onderkoeld was en heeft direct 112 gebeld. Op basis van deze informatie is de politie met spoed ter plaatse gegaan en hebben de melder en het kindje opgevangen.

Een ambulance heeft het kindje medisch nagelopen en hebben hem getroost door hem een knuffelbeertje te geven. Van de ouders ontbrak ieder spoor. De agenten namen de kleine mee naar het politiebureau om te achterhalen waar hij precies woonde.

Later volgde er vanuit de meldkamer een melding van een verlaten plaats ongeval in Overvecht. Een auto had twee geparkeerde auto’s geraakt. De tenaamgestelde van de auto bleek de moeder van het kindje te zijn. De politie heeft vervolgens contact gelegd met de moeder die verklaarde dat haar kindje erg ondernemend is.

Via de telefoon sprak zij met het kind en vervolgens zag de politie dat hij met zijn handen een botsing gebaarde en een stuurbeweging maakte. Hierdoor kreeg de politie het vermoeden dat het kind mogelijk gereden zou kunnen hebben. Samen met de moeder en het kind is de politie vervolgens naar het voertuig gelopen.

Eenmaal bij de auto vroegen de agenten aan het kind of hij kon laten zien hoe de auto werkte. Hij kon de auto ontgrendelen, de sleutel in het contact doen, de auto starten en de koppeling en het gaspedaal bedienen.

Wat bleek er dus gebeurd te zijn. Toen de vader van het kindje naar zijn werk ging, werd het kind wakker en heeft de autosleutel gepakt om een rondje te gaan rijden.

Gelukkig liep het allemaal met een sisser af en werd de jonge coureur met zijn ouders herenigd.

Foto’s: Politie Utrecht Noord Instagram

Gerelateerde artikelen