Gelderland

Veel verdriet en ongeloof om dood 39-jarige Reinder uit Apeldoorn

Er heerst veel verdriet en ongeloof om de dood van de 39-jarige Reinder. Zijn lichaam werd dinsdagavond rond 19:30 uur gevonden door een groep mensen die op zoek waren naar Reinder. Reinder nam deel aan de Pinksterconferentie De Opwekking waar hij overnachtte in een tentje op het terrein in Biddinghuizen in Flevoland.

Vermist

Toen zijn vrienden hem wouden bezoeken afgelopen zaterdagavond rond 20:00 uur was Reinder in geen velden en wegen te bekennen. Zijn vrienden sloegen meteen alarm. Er werd volop gezocht door ook onder andere vrijwilligers. Reinder was in verwarde toestand en lopend vertrokken. Hij droeg een zwart T-shirt met daarop in het wit de tekst space en een spijkerbroek. Hij liep vermoedelijk op blote voeten.

Woensdagochtend kwam het hoge woord eruit. Reinder werd dinsdag in het water naast de Spijkweg in Biddinghuizen ontdekt door een groep mensen die op zoek was naar de sinds zaterdag vermiste man.

Ongeloof

Er wordt veel gereageerd door de festivalbezoekers. Sommige mensen zeiden dat ze graag iets voor hem wilden betekenen. Ook de directeur Ruben Flach reageert verbijsterd. Hij heeft het nog nooit meegemaakt dat iemand aan de wandel gaat en vervolgens dood word gevonden. De directeur heeft een Condoleanceregister geopend. In het Condoleanceregister wordt ook iets verteld over Reinder:
“In verschillende media wordt Reinder beschreven als een gelovige en een gevoelige jongen. Een jongen die troost zocht op de Pinksterconferentie, in een tijd die verwarrend en complex is. We geloven dat Reinder op dit moment bij God mag zijn, waar hij zo naar verlangde. Op een plek waar geen zorgen meer zijn.”

 

Gerelateerde artikelen