Landelijk

GEZOCHT | Luciano Dijkman en Sherwin Windster ontsnapt uit TBS-Kliniek Nijmegen

De politie is zeer dringend op zoek naar de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benschomin Windster. Zij zijn dinsdagavond rond 20:30 uur ontsnapt uit de TBS-kliniek in Nijmegen.

Ontsnapt

Onbekenden hebben met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Daarna zijn ze gevlucht in een witte Volkswagen Golf, vijfdeurs, met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Veroordelingen

Dijkman is in 2021 veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en TBS dwang voor een gewapende overval. Sherwin Benschomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5,5 jaar gevangenisstraf en TBS voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een slachtoffer is overleden.

Signalement

Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.

Benader de twee bij het aantreffen niet zelf, maar bel direct de oprsporingstiplijn op 0800-6070

Gerelateerde artikelen