Landelijk

Opnieuw boeren in opstand, boeren blokkeren meerdere snelwegen

Vandaag zijn opnieuw meerdere boeren de weg op gegaan om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

Het is vooral raak op de A67 in Noord-Brabant en de A2. Daar blokkeren boze boeren de hoofdrijbaan. Eerder blokkeerden enkele boeren ook al de A30 bij Barneveld. Zij zijn door de politie van de weg gehaald en bij Lunteren stil gezet.

Op de A67 hebben boze boeren bij Liessel en Best het verkeer stilgelegd met onder andere hooibalen.

Volgens Mark den Oever van Farmers Defence Force (FDF) barstte het vanaf 12:00 uur los. Het zijn boeren die op eigen initiatief de weg op gaan. Een ding weet hij zeker, ‘alles wat kan rollen, gaat de weg op.’ Het is dus niet bekend wat de plannen zijn en waar er precies actie gevoerd gaat worden.

Rijkswaterstaat geeft het advies om je de snelheid aan te passen en indien mogelijk de auto te vermijden.

Foto: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen