Gelderland

Protesterende en barbecueënde boeren op viaduct A28 Nijkerk

Op de A28 op het viaduct van de Berencamperweg in Nijkerk hebben zich meerdere boeren verzameld. Met trekkers blokkeren de weg. De politie is ook aanwezig.

Ook zijn de boeren aan het BBQ’en op de weg. Het protest op het viaduct zorgt ook voor een enorme vertraging op de oprit naar Nijkerk toe vanaf de A28. Ook vanuit Zeewolde en uit Nijkerk loopt het vast.

De file op de A28 neemt fors toe. Tussen Amersfoort-Vathorst (8a) en het knooppunt Hoevelaken staat nu ruim een halfuur file. Weggebruikers moeten rekening houden met forse vertragingen. De politie heeft de afrit van de A28 naar Nijkerk afgesloten. Het verkeer wat daar vast staat wordt weggeleid.

Rond 19:15 uur vertrokken de boeren weer van het viaduct over de A28 richting Amersfoort. Volgens een fotocorrespondent vertrekken de boeren richting Leusden.

Foto’s: Ingezonden

Gerelateerde artikelen