Landelijk

Rutte: “Gevaarlijke acties en intimidatie onacceptabel”

Minister President Mark Rutte gaf zojuist een toelichting over de boerenprotesten van de afgelopen dagen. Bij benadrukte daarin dat het onacceptabel is dat er onveilige situaties worden gecreëerd en dat er wordt geïntimideerd.

“Het demonstreren is hun goed recht, maar het blokkeren van snelwegen, intimideren van ambtenaren en het in stichten van branden gaat te ver’.” Rutte kan deze acties niet goedkeuren. Het overtreden van de wet kan niet door de vingers gezien worden en zal gestraft worden,

Ook op social media wordt beklag gedaan op onder andere de blokkades op de snelwegen. “Jullie raken hier Den Haag niet mee, maar de hard werkende burgers.”

Bij de Tweede Kamer verzamelen zich nu meerdere demonstranten. Ook zijn er koeien gezien.

 

 

 

Gerelateerde artikelen