Landelijk

Tropische warmte op komst, misschien wel temperaturen boven de 40 graden

Het wordt de aankomende tijd weer warmer. Volgende week ligt de temperatuur al enkele dagen rond de 27 of 28 graden. Maar volgens Weer.nl kan het er wel eens flink heet aan toe gaan over 2 weken. Diverse weerkaarten laten zien dat het 40 graden of lokaal zelfs 44 graden kan worden.

Tropische hitte

Volgens een Amerikaans weermodel zou het op 18 juli lokaal 44 graden kunnen worden. Echter zegt weerman Reinout van den Born dat het nog te ver weg is om een daadwerkelijke voorspelling te kunnen doen. “We zeggen wel meteen dat we op geenszins dergelijke temperaturen kunnen uitkomen.” Alles is nog mogelijk de aankomende tijd.

Dat het daadwerkelijk warmer gaat worden, staat al vast. Vanaf volgende week stijgt de temperatuur richting de 30 graden. De week daarna wordt het afwachten wat de temperaturen gaan doen.

Meer leest u op de website van Weer.nl

Gerelateerde artikelen