Gelderland

Stoomtrein en tractor in botsing bij onbewaakte spoorwegovergang in Loenen

LOENEN – Op de Broeksweg in Loenen heeft vanmiddag om 12:00 een ongeval plaatsgevonden tussen een stoomtrein van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) en een tractor. Dit gebeurde op een onbewaakte spoorwegovergang.

De trein reed van Dieren naar Apeldoorn en zat vanwege de vakantie vol met kinderen. De tractor is beschadigd en de rechterruit is er door de klap uitgeslagen. De trein is licht beschadigd, maar kon wel gewoon verder rijden. Tijdens het ongeval is er niemand gewond geraakt, al heeft het wel indruk gemaakt op de kinderen in de trein.

De bestuurder van de tractor had oordopjes in en hoorde de trein daarom niet aankomen. Het is helaas niet de eerste keer dat op deze onbewaakte spoorwegovergang een ongeluk is gebeurd. In 2014 gebeurde er ook een ongeluk met een auto.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen