Gelderland

Hond gegrepen door andere hond op de Adelaarslaan Apeldoorn

APELDOORN – Op de Adelaarslaan in Apeldoorn Zuid heeft vrijdagochtend een bijtincident plaatsgevonden. Hierbij zijn twee personen en een andere hond gewond geraakt. Het incident gebeurde kort voor het middaguur.

Het bijtincident  

Rond 11:30 liep de hondeneigenaar nietsvermoedend met zijn hondje op de Adelaarslaan. Hij passeerde hierbij een andere hondeneigenaar die ook zijn hond aan het uitlaten was. De hond werd agressief en schoot van het riempje en viel hierbij de andere hond aan. Hij greep de hond en liet vervolgens niet meer los. Omstanders en het baasje van de hond van de aangevallen hond probeerden de twee honden uit elkaar te halen.  

Politie op zoek naar de hond 

Het incident vond plaats ter hoogte van winkelcentrum Hart van Zuid plaats. De politie kwam met meerdere eenheden met spoed ter plaatse. Echter was de hond die heeft gebeten er al vandoor. De politie heeft een zoekactie opgezet en vond de hond later op aanwijzing van het baasje bij een appartementencomplex aan de Eendenweg. De politie heeft de hond in een politiebusje meegenomen. Of de hond in beslag is genomen of wat er verder met de hond gaat gebeuren is niet bekend.  

Meerdere gewonden 

Het uit elkaar halen van de honden ging niet zonder gevolgen en beide mannen liepen verwondingen op aan hun handen. De twee personen die bijtincidenten hebben opgelopen zijn naar de huisarts gegaan om de bijtwonden te laten nakijken. Het aangevallen hondje is direct naar de dierenarts gebracht.  

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen