Landelijk

Korte storing in P2000 systeem

NEDERLAND – Het landelijke P2000 systeem lag er gisterenavond voor drie kwartier uit. Dit betekent dat ambulancepersoneel, brandweerlieden, leden van de KNRM etc. niet kunnen worden opgepiept in geval van een incident.

Het betrof een landelijke storing die zo’n 45 minuten duurde. De storing ontstond rond 22.15 uur. In geval van nood werden gekazerneerde brandweerlieden via een portofoon opgeroepen. Ook het ambulancepersoneel werd via de portofoon opgeroepen. De storing had geen invloed op de hulpverlening van mensen die hulp nodig hadden. De politie ondervond geen hinder door de storing, agenten krijgen namelijk al hun melding via de portofoon te horen.

Rond 23:00 uur was het P2000 systeem weer operationeel.

Foto: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen