Landelijk

VIDEO | Laatste slachtoffertje (5) gevonden na kano drama op het Veluwemeer

Biddinghuizen – In de zoektocht naar de slachtoffers van het kano-ongeluk op het Veluwemeer is vrijdagochtend het vierde slachtoffer aangetroffen. Het gaat om een jong meisje van 5 jaar oud. Het meisje is helaas overleden. Zij was de laatste van het gezin die nog vermist was.

De slachtoffers

De slachtoffers zijn een gezin uit Wuppertal, Duitsland. De moeder, een vrouw (32) is donderdagmiddag al gevonden en is overleden. Het kindje dat ook gisteren is gevonden, een meisje van 7 jaar oud ligt in het ziekenhuis. Het meisje had zich vastgehouden aan een boei en heeft het als enige van het gezin overleefd. De politie trof donderdagavond rond 22:00 uur de vader van het gezin aan. Het gaat om een man (42), ook hij is overleden. 

Donderdagmiddag

Donderdagmiddag 15:00 uur kreeg de meldkamer de melding dat er een kindje in het water lag en hulp nodig had. Hulpdiensten, waaronder brandweer, politie en kustwacht, rukten direct uit. Het meisje van 7 jaar oud werd uit het water gehaald en door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Snel werd duidelijk dat er nog meer mensen in het water zouden liggen. Diezelfde middag om 15:40 uur werd het lichaam van de moeder aangetroffen. Er is nog geprobeerd haar te reanimeren, maar dat mocht helaas niet meer baten. Om 22:00 vonden ze de vader van het gezin, en vanmorgen was het gezinsdrama compleet.

De zoektocht

Er is alles op alles gezet om ook de andere inzittende van de kano zo snel mogelijk te vinden. Naast hulpdiensten op het water zijn ook een helikopter en speurhonden ingezet. De zoektocht naar het laatste slachtoffer leidde vrijdagochtend tot de tragische vondst van het lichaam van het 5 jarige meisje. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Er is inmiddels contact met de nabestaanden uit Duitsland.

Foto’s: LDG fotografie

Gerelateerde artikelen