Gelderland

Automobilist slaat over de kop en belandt in weiland Terwolde

TERWOLDE – Op de Lochemsestraat bij Terwolde is een automobilist door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt en over de kop geslagen met zijn auto nadat hij eerst in een sloot terecht was gekomen. De auto kwam op zijn zijkant in een weiland tot stilstand. De bestuurder raakte bij het slechts lichtgewond en is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel. Een hond die bij de man in de auto zat, is er slechter aan toe.

Ongeval

Het ongeluk gebeurde woensdagavond rond 22.45 uur tussen het dorpje de Vecht en Terwolde. De politie en ambulancedienst spoedde zich richting de ongevalslocatie en troffen daar de zwaar beschadigde auto in een weiland aan. Het ambulancepersoneel ontfermden zich direct over de bestuurder van de auto. Hij raakte bij het ongeval slechts lichtgewond. Hij is ter plekke nagekeken door het ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Hond

De hond van de man, was door de klap uit de pick- up wagen geslingerd. Na een zoektocht van zo’n 15 minuten werd de hond zwaargewond aangetroffen. Het beestje zat onder het bloed en was compleet versuft. 

De politie heeft van de bestuurder een verklaring opgenomen. De zwaar beschadigde auto is door een berger op vier wielen getakeld waarna deze werd afgesleept. 

Waardoor de man van de weg raakte is niet bekend. De man is samen met zijn hondje door bekenden opgehaald. Het diertje zal samen met zijn baasje langs de dierenarts gaan.

Foto’s: John Stevens/LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen