Gelderland

Opnieuw boerenprotesten op meerdere plekken in Oost-Nederland

OOST-NEDERLAND – Op meerdere plekken in Oost Nederland zijn boeren momenteel opnieuw bezig met actie voeren. Zo staat er een groep boeren langs de A1 bij Terschuur en langs de A1 bij Markelo. In Apeldoorn heeft een groep boeren de Nederlandse vlag onderste boven opgehangen. 

Afval in brand gestoken

Op de A1 tussen Amersfoort en Apeldoorn, ter hoogte van Terschuur, staat een groep boeren met hun trekkers. Ze hebben een grote stapel afval in brand gestoken. De brandweer en politie zijn ter plaatse en de brandweer is bezig om het vuur te blussen. Langs de A1 bij Markelo staan zo’n 25 a 30 trekkers van actiegroep Voll Gass. Ook zij proberen aandacht te krijgen voor de stikstof-problemen. 

Omgekeerde Nederlandse vlaggen

Een clubje boeren heeft met behulp van een hoogwerker de Nederlandse vlag aan meerdere lantaarnpalen opgehangen langs de Deventerstraat en de Rijksstraatweg tussen Apeldoorn en Teuge. Aan beide kanten van de weg hangen inmiddels aan de lantaarnpalen de omgekeerde Nederlandse vlag.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen