Landelijk

Volop zomerweer op komst, volgend weekend tropisch

NEDERLAND – Het beloven een paar heerlijke weken te worden wat betreft het weer. Vandaag al laat de zon zich uitbundig zien en dit wordt de aankomende dagen alsmaar beter. Ook is er in de loop van de aankomende week een reële kans op een hittegolf.

Hittegolf

Vandaag (zondag) ligt de temperatuur zo rond de 24 graden en de aankomende dagen stijgt de temperatuur met de dag. Vanaf woensdag is er zelfs kans op een hittegolf. Dan stijgt de temperatuur tot en met zondag naar de 32 graden. We spreken van een hittegolf als we minstens vijf opeenvolgende zomerdagen hebben (wanneer de maximumtemperatuur 25 graden of meer bedraagt), waarvan er zeker drie dagen tropisch zijn (met temperaturen van 30 graden of meer).

Vooruitzicht

Het blijft bij dit alles droog en flink zonnig. In de huidige berekeningen komen de eerste tekenen van een beetje neerslag pas rond het volgende weekend weer in de kaarten, maar zelfs dan zijn de berekende neerslagkansen maar klein.

Ook na het aankomende weekend blijft het aangenaam warm in Nederland met de temperatuur rond de 27 en 26 graden. Al met al lijkt augustus een droge, zonnige en warme maand te worden.

Mogelijke waarschuwingen

In het midden, zuiden en oosten is er van woensdag tot en met zondag een grote (60-90%) kans op code geel voor hitte. In het zuiden is er van vrijdag tot en met zondag een redelijke (30-60%) kans op code oranje voor extreme hitte.

Bronnen: Weer.nl en KNMI.nl

Gerelateerde artikelen