Gelderland

Automobilist gewond na aanrijding op kruising Barnewinkel Apeldoorn

APELDOORN – Een automobilist is vrijdagochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Zadelmakersdonk met de Barnewinkel in de Apeldoornse wijk de Maten.

Het ongeluk gebeurde rond 10.45 uur nadat een automobiliste met haar Renault de kruising op reed vanaf de Barnewinkel en een automobilist komende van de rechts over het hoofd zag. De automobilist raakte bij de aanrijding gewond. De vrouw van de Renault kwam met de schrik vrij.

Hulpdiensten rukten groots uit, politie, twee brandweerwagens en een ambulance kwamen ter plaatse. De automobilist werd in de toegesnelde ambulance onderzocht en behandeld. De opgetrommelde brandweerlieden hebben de beschadigde auto’s van de weg geduwd zodat deze weer vrij gegeven kon worden. Ook hebben de brandweerlieden korrels gestrooid over de vrijgekomen vloeistoffen. Door de klap was namelijk bij een van de auto’s iets geknapt waardoor er vloeistoffen vrij kwamen en op het wegdek terecht kwamen. Om glijpartijen te voorkomen strooiden de brandweerlieden hier korrels overheen.

De gewonde man is door het aanwezige ambulancepersoneel behandeld in de ambulance. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis maar krijgt het advies om de huisarts te gaan raadplegen.

Gedurende de afhandeling van het ongeluk, was de Barnewinkel volledig afgesloten. Na ongeveer een half uur werd de weg weer vrijgeven.

De twee auto’s raakten dusdanig beschadigd dat de auto’s moesten worden afgesleept door een berger.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen