Gelderland

Opnieuw forse heidebrand Aardhuisweg Uddel

UDDEL – Voor de derde keer in een week tijd heeft er afgelopen nacht een flinke heide brand gewoed langs de Aardhuisweg in Uddel. Zeker tientallen meters aan heide gingen in vlammen op.

Rond 03.15 uur kwam de eerste melding bij de meldkamer binnen. De brandweer schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’ en kwam met veel materieel ter plaatse. Bij aankomst van de eerste brandweerwagens bleek het te gaan om een serieuze brand. De vlammen grepen vanwege de droogte snel om zich heen. Tientallen vierkante meters aan natuur gingen in een rap tempo in vlammen op.

Doordat de brandweer snel op schaalde en daarom snel veel blusvoertuigen ter plaatse had, kon verdere uitbreiding worden voorkomen.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De twee eerdere branden waren aangestoken, bij een van de branden werd toen zelfs aanmaakblokjes aangetroffen. Ook deze keer gaat de politie uit van brandstichting. De politie doet daarom verder onderzoek.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen