Landelijk

Politie waarschuwt voor gevaarlijke TikTok trend met gelblaster

NEDERLAND – De politie waarschuwt mensen voor het gebruik van een zogeheten gelblaster. Een net echt lijkend wapen wat op hoge snelheid balletjes van gel afschiet en een pijnlijke plek achter laat.

Meldingen van ‘vuurwapen’

De afgelopen tijd heeft de politie meermaals moeten uitrukken voor meldingen waarbij een mogelijk vuurwapen bij betrokken was. Achteraf bleken dit allemaal gelblasters te zijn. Volgens een woordvoerder van de politie levert het gevaarlijke situaties op.

TikTok trend

Op TikTok worden veel beelden gedeeld waarin mensen met een gelblaster op elkaar schieten. Die video’s gaan snel viraal. Hierbij wordt ook de schrikreactie gefilmd. Ook zouden auto’s worden beschoten wat kan leiden tot een schrikreactie van de bestuurder.

Waarschuwing

De politie waarschuwt daarom dus ook de gelblasters niet op de openbare weg te gebruiken. Dit is verboden en wie een gelblaster gebruikt om op iemand te schieten kan ook worden opgepakt voor openbare geweldpleging. Eerder moest een 13-jarige jongen uit Goes al naar de dokter omdat hij op straat werd beschoten met een gelblaster. De gelblasters zijn soms niet van echt te onderscheiden.

Gerelateerde artikelen