Gelderland

Stuk gras afgebrand Albardastraat Apeldoorn

APELDOORN – Aan de Albardastraat in Apeldoorn zuid heeft maandagmiddag een stuk gras in brand gestaan naast een speeltuin. Zo’n 15 bij 3 meter is in vlammen opgegaan.

Rond 16.35 uur ontdekte voorbijgangers de brand waarna zij direct 112 belde. De brandweer rukte met spoed uit vanwege de droogte en snelle uitbereidingsrisico. Toen de brandweerlieden aan kwamen was er sprake van forse rookontwikkeling. Zwarte rookwolken waren enkele minuten zichtbaar in een gedeelte van Apeldoorn zuid.

De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle waarna zij konden beginnen met nablussen. Dit neemt nog enige tijd in beslag. De brandweer wilt namelijk voorkomen dat zij straks nog een keer hierheen moeten komen.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen