Gelderland

Auto in brand Kersenlaan Apeldoorn, politie vermoedt brandstichting

APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart nadat er afgelopen nacht een auto in brand was gevlogen aan de Kersenlaan in Apeldoorn.

Rond 04.30 uur ontdekte een fietser de brand. Hij belde direct 112 waarna de politie en brandweer snel ter plaatse kwamen. Agenten deden een eerste bluspoging, brandweerlieden namen het blussen verder over waarna het vuur snel gedoofd was. Ondanks de snelle inzet van zowel de politie als brandweer kon niet worden voorkomen dat de auto total loss zal worden verklaard. De auto liep namelijk forse schade op aan de voorzijde.

De oorzaak van de brand staat nog niet helemaal vast. De politie heeft ‘sterke’ aanwijzingen dat er sprake is van brandstichting. Tijdens een eerste onderzoek rondom de auto werd er een verbrand aanmaakblokje aangetroffen bij het uitgebrande deel van de auto. Agenten hebben het blokje mee genomen als bewijsmateriaal.

De auto is afgezet met linten. De forensische opsporing van de politie gaat namelijk in de loop van de ochtend verder onderzoek doen naar de oorzaak en om verder sporen veilig te stellen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen